Waarom is SEBO belangrijk voor de gemeente Zoetermeer?

Zoetermeer waardeert bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Daarom is het SEBO-keurmerk in het leven geroepen, het keurmerk voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming.

Het keurmerk is nadrukkelijk geen sluitstuk maar een onderdeel van het proces. Het keurmerk is als het ware een steun in de rug voor ondernemingen die actief samenwerken met partners uit de publieke en private sector om de werkgelegenheid in Zoetermeer te bevorderen en het aantal werkzoekenden te verminderen.

Ondernemingen die voor een keurmerk in aanmerking komen, zijn dan ook bedrijven die zich onder andere verbonden hebben om maatregelen in te voeren gericht op het bevorderen of het behoud van werkgelegenheid voor alle mensen (dus ook die van kwetsbare groepen). Ook zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) kunnen in aanmerking komen voor het SEBO-keurmerk.

De gemeente Zoetermeer waardeert ondernemers met een SEBO-keurmerk ten zeerste.

Dit blijkt onder andere uit het feit dat door het college van burgemeester en wethouders is besloten dat houders van het SEBO-keurmerk bij enkelvoudig en meervoudig onderhandse aanbestedingen vanuit de gemeente de voorkeur hebben (mits goede prijs-/kwaliteitsverhouding).

Zelfstandige rechtspersonen die aan de gemeente gelieerd zijn en/of stichtingen die subsidie ontvangen van een gemeente kunnen geen SEBO-keurmerk aanvragen.

Dit keurmerkeisenpakket is een doorontwikkeling van het vorige SEBO-keurmerk. De eerste versie is in 2014 opgesteld in overleg met de belanghebbende partijen onder begeleiding van het Keurmerkinstituut en de gemeente Zoetermeer.

 

 

SEBO Keurmerkhouders